Tuesday 4 March 2014

Apakah Vivix?



 Anggur Muscadine
  • Tahap antioksidan dalam muscadine adalah 40x lebih tinggi daripada anggur merah biasa
  • Anggur Muscadine mempunyai kira-kira Resveratrol 6X lebih daripada anggur biasa
  • Muscadine adalah satu-satunya anggur mengandungi Asid Elagik
  • Muscadine mempunyai lebih banyak serat pemakanan daripada beras atau bran oat
  • Muscadine adalah tinggi dalam Quercetin - flavonoid 

Elderberry
  •  dalam merawat simptom flu terutamanya influenza B
  • menpunyai ciri antioksidan yang kuat
  • mengukuhkan sistem imun, melawan jangkitan virus & bakteria
  • sangat kaya dengan sebatian yg bertindak sbg anti-radang
  • juga mengurangkan simptom sakit otot, sakit/ demam yg berkaitan dgn selsema/ influenza
  • juga kaya dgn Vitamin A, B, C & nutrien spt asid amino, asid, carotenoid, tannin & rutin
  • juga mampu melawan flu, jangkitan yeast, asma, batuk, sesak hidung & dada, diabetis, merendahkan tahap kolestrol
kesimpulan: elderberry mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular & jantung termasuk strok, & serangan sakit jantung, mengurangkan stress, baiki penglihatan & penghadaman

 Lobak Unggu
  • Lobak Unggu yang terdapat dalam Vivix mempunyai 28 kali lebih antosianin daripada satu lobak oren. Antosianin telah diuji pada tahun 2007 dan keputusan makmal menunjukkan bahawa pigmen membantu terhadap pelbagai masalah kesihatan termasuk kanser, kencing manis, penyakit saraf dan jangkitan bakteria.
  • Antosianin bertindak sebagai anti-radang, anti-karsinogenik dan antimikrobial.
  • Kuasa anti-karsinogenik lobak ungu telah diuji untuk membantu menentang kanser, strok, penyakit jantung dan juga diabetes.

 Polygonum Cuspidatum
  • sumber komersial Resveratrol
  • bantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah, meningkatkan prestasi atlet & mengurangkan berat badan.
 Vivix 150ml RM475.00

Untuk maklumat lanjut dan harga istimewa PM di : 
https://www.facebook.com/messages/essence.of.nutrition




No comments:

Post a Comment