Kajian
pemerhatian menunjukkan bahawa individu yang memakan dalam jumlah yang besar
ikan dan / atau yang mempunyai tahap darah tinggi omega -3 asid lemak
mempunyai kurang berisiko menghadapi kematian mengejut daripada serangan
jantung. Ujian klinikal menunjukkan bahawa walaupun orang-orang yang sudah
mempunyai penyakit jantung ia kurang cenderung untuk mengalami peristiwa
jantung kedua jika mereka diberi minyak ikan yang mengandungi EPA dan
DHA.
Kebanyakan
rakyat Amerika kurang memakan ikan dan oleh sebab itu pengambilan omega- 3 asid lemak yang rendah , yang " baik" lemak. Makanan tambahan dalam bentuk minyak ikan boleh membantu mengisi jurang itu. Makanan tambahan lain yang perlu dipertimbangkan untuk kesihatan jantung termasuk vitamin E dan vitamin B . Kajian pemerhatian mencadangkan manfaat untuk kesihatan jantung
daripada mengambil sekurang-kurangnya 200 IU vitamin E sehari - jumlah
mustahil untuk mendapatkan daripada diet semata-mata.
Dan
kajian pemerhatian telah menunjukkan bahawa joengambilan vitamin
B, seperti asid folik dan vitamin B6 dan B12 , boleh menurunkan
homocysteine , yang boleh membantu mencegah serangan jantung.
Sumber : http://ecologyhealthcenter.net
No comments:
Post a Comment